Plecare

E tare ciudat cum plânge cerul în ultima vreme. E frumos şi trist în acelaşi timp, o armonie perfectă. Plecăm, duminică. Plecăm în Anglia. Pour toujour! (vorba vine). Asta e ca ploaia: frumos, vesel, revigorant şi trist, nostalgic mai degrabă. O plecare, un la revedere…un zambet, o lacrimă…Sau cel puţin aşa-mi imaginez…hm, om vedea!

Pe de altă parte mă tot întreb ce gradină voi descrie de acum încolo, dar vorba mamei: “Anglia e plină de copaci mari şi frumoşi, găseşti tu ceva”. Dar nu cred că voi găsi ceva, că voi găsi o grădină atât de magică, cu atâtea de povestit…Cred că voi lua cu mine poveştile nespuse şi grădina în care ne vom muta va fi magică pentru că aşa vreau eu, va fi ceea ce vreau eu să fie!

Revenind cu prognoza grădinii de aici: cerul o mătase gri, fluidă; picăturile de ploaie sunt de fapt fulgii de nea sub acoperire, cu costume transparente; gazonul la fel de moleşit; Stevenson nicăieri de văzut (motanul, cu siguranţă, este de vină); copacii se încăpăţânează să înflorească, dar nicicând nu voi uita fragilitatea, gingăşia unei petale albe. Multe flori moi, parfumate  prind viaţă pe crengile subţiri care ştiu să poarte asemenea adeveriri ale picturilor sau cusăturilor japoneze; numai florile (lalelele, zambilele şi narcisele) continuă să crească, se înverzesc pe zi ce trece şi tot mai multe se trezesc din somnul trecut, se înalţă spre un nou început; trandafirii (dragii, de ei) îşi croiesc şi ei drum prin aceste începuturi, ei nu “înverzesc”, ei “roşesc” şi cresc  aşa de minunat de te apucă dragul!

Motanul s-a îngrăşat! De ce? A venit bunica. Asta înseamnă pradă uşoară (în materie de milogit) pentru că bunica este atăt de atinsă de concertele deloc enervante ale motanului încât mai scapă câte o bucată de carne din când în când. Dee-dee are pui! Dee-dee are pui! Şi ea s-a îngrăşat. Pardon! S-a rotunjit, s-a pătrăţit sau orice altă formă geometrică pe care vi-o doriţi. Dee-dee…Motanul…Grădina… Hm, om vedea!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s